Kordon kanı saklama yanı sıra şimdi kordon dokusu da saklanarak bazı hastalıklara ek yeni tedavi yöntemleri geliştirilmektedir. Kordon dokusun saklanması yöntemini de isteyen hastalarımızda gerçekleştirmeye başladık
Kordon kanı neden saklanılır?
Kordon kanında vücudun dokularını oluşturan kök hücreleri bulunur. Dondurularak saklanabilen bu kök hücreleri ilerde lösemi, kemikiliği hastalıkları ve bir takım başka hastalıklarda bebeğin kendisinde veya aile üyelerin kök hücre tedavisinde kullanılabilir.
Kordon dokusu neden saklanılır?
Kordon dokusunda bulunan kök hücreleri kordon kanında bulunandan farklıdır ve farklı hastalıkların tedavisinde kullanılır. Kordon dokusu kök hücreleri örneğin Alzheimer, Parkinson ve diyabet hastalığın tedavisinde kullanılır.
Ayrıca hem kordon kanı hemde kordon dokusu hücreleri ile araştırmalar dünya çapında devam ediyor ve birçoğu dokuya dönüşebildikleri için ileride daha yaygın kullanım ve etkili tedaviler için yüksek bir potansiyel olarak görülüyor.
Kordon kanı ve kordon dokusu nasıl alınır?
Kordon kanı ve kordon dokusunu elde etmek doğum sonrasında gerçekleşir. Anneye veya bebeğe herhangi bir işlem yapılmaz, ağrı vermez ve komplikasyona sebep vermez. Vaginal doğum veya sezaryan sonrası alınır. Kordon klemplendikten ve kesildikten sonra plasentadan kan bir torba içine akıtılır ve doku için kordonun bir kısmı kesilir. Böylece elde edilen materyal kordon kanı bankasına ulaştırılır.